Werkcode: 357807

Oude volksbuurt Zeven Steegjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!
Oude volksbuurt Zeven Steegjes van Jan van der Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Brouwerstraat in de Utrechtse volksbuurt Zeven Steegjes. De Zeven Steegjes ligt tussen de Oudegracht en de Pelmolenweg, en is een klassieke arbeiderswijk, oorspronkelijk bedoeld voor katholieke gezinnen, met kleine straatjes en huisjes. Precies zoals je je dat voorstelt. De buurt omvat zeven straatjes waarvan dit dus de Brouwerstraat is. Het geheel ademt een knusse cohesie uit, met buurtfeesten en straatmeubilair. Plantenbakken op straat. Geen asfalt. Auto's worden geweerd. Fietsen niet. Het is er vooral stil.
De Zeven Steegjes werden vooral in de 19e eeuw ontwikkeld en in de 20e eeuw meermalen gerenoveerd tot het huidige niveau.
Deze foto behoort tot de serie Moderne Geschiedenis en is daarom in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken