Oudehaven Rotterdam

- Werkcode: 595 221

Karl Smits over Oudehaven Rotterdam

De Oudehaven is een van de oudste havens van Rotterdam, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Ze ligt in het centrum van de stad, zuidoostelijk van station Rotterdam Blaak. Na het afdammen van de Rotte door de Middeldam ter hoogte van wat nu de Hoogstraat is, bleef ten zuiden daarvan een stomp van de rivier over met verbinding naar de Maas, omgeven door moerasland. De eerste steiger werd hier omstreeks 1350 aangelegd.
Tegenwoordig is de Oude Haven een bekend en druk uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water, vlak bij de bekende kubuswoningen, het Witte Huis en het ernaast gelegen Mariniersmuseum. De Hogeschool Rotterdam heeft een vestiging in de buurt.
De Oudehaven is niet de oudste haven van Rotterdam; dat was feitelijk een steiger in de gracht ten zuiden van de Middeldam. Die gracht bestaat nu nog gedeeltelijk als Steigersgracht, maar heette destijds toepasselijk 'Steyger'.
Aan de Oudehaven ligt ook de museale scheepshelling Koningspoort.
De Oudehaven is aan de westkant verbonden met de Wijnhaven en aan de oostkant met het Haringvliet.
Karl Smits profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karl Smits

Om licht, kleur, actie, mensen of andere dingen of plaatsen te zien is normaal vanzelfsprekend.
Om ze tot leven te laten komen in foto's of websites of ze als het ware te laten branden op jou netvlies, heb je Refined Retinas nodig !

Alle werken van Karl Smits


Waarom je kiest voor Oudehaven Rotterdam op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Oudehaven Rotterdam

Koop de foto Oudehaven Rotterdam van Karl Smits op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 595 221
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
138,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden