Een Werk aan de Muur shop

Pakistan Lady á la Klimt, Golden Lady. Levensboom en Poppy Field.

- Werkcode: 1 011 182

Karen Nijst over Pakistan Lady á la Klimt, Golden Lady. Levensboom en Poppy Field.

‘Pakistaanse schone á la Klimt’. Alles wat je op deze afbeelding ziet, is getekend (zelfs het gepriegel op de achtergrond :-) ). Ik heb geen foto’s verwerkt in dit werk, zoals in ‘Mixed Media’ werk gebruikelijk is.

Het werk van Klimt heb ik altijd prachtig gevonden. Ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Vooral het werk dat hij maakte in zijn ‘Gouden Periode’ vind ik fascinerend. Een mooi voorbeeld hiervan is het portret van Adele Bloch-Bauer, een rijke dame uit een Weense joodse familie. Dit werk heeft mij geïnspireerd tot verschillende eigen interpretaties en dit werk is daar eentje van. Het is beslist geen kopie, ik heb mezelf de vrije hand gegeven en heb voornamelijk de decoratieve ornamenten en geometrische patronen die Klimt graag gebruikte, verwerkt in deze compositie.
Daarnaast ontbreekt Adèle -dat lijkt me duidelijk :-). Voor het gezicht heb ik verschillende Pakistaanse modellen geschetst en uitgewerkt naar één portret van een Pakistaanse schone. Of er werkelijk een dame zoals zij rondloopt, weet ik niet. Maar mocht dat zo zijn, dan is dat toeval.

Tree of Life
Op de achtergrond heb ik mijn eigen ‘Tree of life’ geplant, ofwel een ‘Levensboom' die je op meer werk van Klimt vindt. De boomtakken zouden symbool staan voor de oneindigheid - de takken ontmoeten en verstrengelen zich met elkaar, waardoor een doolhof van bladeren ontstaat. En inderdaad raakte ik tijdens het tekenen van al die krullen af en toe de weg volledig kwijt. Ik heb hier de gum vaker moeten gebruiken dan normaal.

Poppy Field.
Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk heb ik op de achtergrond rechts, een fris groen grasveld uitgewerkt met klaprozen, madeliefjes en rozen. Dit is geïnspireerd op Klimts werk ‘ Poppy Field’ (1907). Dit is géén werk uit zijn Gouden Periode, maar ik kan me er volledig in verliezen.
Klimt zou destijds een moeilijke tijd in zijn leven hebben doorgemaakt, waarbij hij de zomermaanden alleen in de buitenlucht doorbracht. Poppy Field toont de gevoelens en emoties waarin de kunstenaar werd verzwolgen toen hij probeerde zichzelf in een positieve stemming te brengen en de natuur te waarderen. Ik geloof het direct.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Pakistan Lady á la Klimt, Golden Lady. Levensboom en Poppy Field. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Pakistan Lady á la Klimt, Golden Lady. Levensboom en Poppy Field.

Koop de illustratie Pakistan Lady á la Klimt, Golden Lady. Levensboom en Poppy Field. van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 011 182
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
96,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.