Panorama Breda Spanjaardsgat

van JPWFoto

Panorama Breda Spanjaardsgat van JPWFoto

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 68336
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
96 gratis verzending!

Omschrijving

Een ruime blik op fantastisch Breda vanaf de kade van Spanjaardsgat. Jaren van historische hoogtepunten zijn in deze foto gevangen. Het kasteel van Breda met de Duiventoren en Granaattoren, waarin het huidige KMA is gevestigd. In 1590 werd hier met een spectaculaire list met een turfschip garnizoen Breda heroverd op de Spanjaarden. De troepen van Prins Maurits zaten heimelijk verborgen in het schip. Het schip werd door de Spanjaarden toegelaten om het kasteel van de brandstof turf te voorzien. Op de achtergrond de toren van de 15e eeuwse Grote Kerk van Breda, ook wel de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk geheten. Een icoon dat vanuit de weide omtrek zichtbaar is. Deze plek is zo'n beetje de toegang tot het sprankelende uitgaansleven van Breda.

Dit werk wordt aangeboden door JPWFoto

JPWFoto profielfotoWat ooit (jaren '90) begon als reisfotografie, groeide uit tot een uit de hand lopende hobby. Fotografie werd een dagelijkse bezigheid. Kleurnegatief werd dia, aangevuld met fascinatie voor zwart-wit fotografie. De Kodak T-Max, Tri-X en Ilford negatieffilms zette ik in mijn doka om in krachtige zwart-wit platen. Begin 2000 liet ik de doka achter me om me verder onder te dompelen in de mogelijkheden van de digitale fotografie. Inmiddels ben ik dagelijks bezig met het plezier van beelden creëren en zaken die daarmee samenhangen in Breda en verre omgeving. Mijn fotowerken sieren inmiddels menig website, brochure en - vooral ook - wand. Nog iedere keer kan ik daarvan met gepaste trots genieten!

Alle werken