Panorama van Venetië

van Arja Schrijver Fotografie

Panorama van Venetië van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 765164
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
131 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Prachtig panorama van Venetië, met zicht op de oude stad en het Canale della Giudecca. Links in een boog is het eiland Giudecca te zien.

De foto is genomen vanaf de klokkentoren van de basiliek San Giorgio Maggiore op het gelijknamige eilandje. De grote koepel links onder op de foto, tezamen met de gebouwen er omheen behoren ook tot deze basiliek.
Vanuit de 63-meter hoge klokkentoren kun je alle kanten opkijken en zo bewonderen hoe de oude stad en de andere eilanden van Venetië in het water liggen te pronken. Ook heel erg leuk om de levendigheid van de bootjes op het water te zien.

Een aantal iconische gebouwen die je op de foto kunt zien, zijn allereerst de Campanile di San Marco. Dit is de 98,5 meter hoge klokkentoren die op het San Marcoplein staat en die je rechts op de foto boven de stad ziet uitsteken. Het grote gebouw rechts daarvan is het Dogepaleis, waar vroeger de doge (het staatshoofd) woonde en regeerde over de republiek van Venetië. Volg je de gebouwen op de foto naar links dan kom je iets links van het midden bij de koepels van de basiliek van Santa Maria della Salute. De kerk is gelegen op de punt tussen het Canal Grande en het Canale della Giudecca.

En zo is er nog veel meer te zien en is het meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen in de klokkentoren van San Giorgio Maggiore. Wel even opletten als je er op het hele uur bent, de klokken worden nog geluid, dus oordopjes zijn aan te raden…

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken