Werkcode: 198449

Parkhaven & Schiehaven

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!
Parkhaven & Schiehaven van Michael van der Burg

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Parkhaven is een vooroorlogse haven tussen het Lloydkwartier in en het Park in Rotterdam. De Parkhaven is gegraven tussen 1890 en 1893 en aangelegd voor de overslag van stukgoed.

Aan de westkant van de Parkhaven was van 1908 tot 1970 het stuwadoorsbedrijf Wm.H. Müller & Co's Stuwadoors Mij. N.V. gevestigd. Ook aan de oostkant van de Parkhaven vond stukgoed-overslag plaats.

Aan de noordwestkant van de Parkhaven is sinds 1911 de Rivierpolitie gevestigd. De patrouilleschepen hebben hier hun ligplaats.

In 1933 veranderde de functie van de Parkhaven. Door het voltooien van de Parksluizen werd de Parkhaven een verbindingsroute tussen de Nieuwe Maas en de Delfshavense Schie. De stukgoedoverslag aan de oostkant van de haven verdween en in 1960 werd hier in het kader van de Floriade de Euromast gebouwd. Jarenlang lagen hier het opleidingsschip Jan Backx en de Seven Seas, die in gebruik was als logementsschip. Tegenwoordig ligt hier een drijvend Chinees restaurant.

De Müller-pier aan de westkant van de Parkhaven is jarenlang in gebruik geweest als evenemententerrein. Tegenwoordig staat op de Müllerpier de woningbouw van het Lloydkwartier.

Over Michael van der Burg

Michael van der Burg profielfotoWelkom!

Alle werken