Een Werk aan de Muur shop

Parkhaven & Schiehaven

- Werkcode: 198449

Michael van der Burg over Parkhaven & Schiehaven

De Parkhaven is een vooroorlogse haven tussen het Lloydkwartier in en het Park in Rotterdam. De Parkhaven is gegraven tussen 1890 en 1893 en aangelegd voor de overslag van stukgoed.

Aan de westkant van de Parkhaven was van 1908 tot 1970 het stuwadoorsbedrijf Wm.H. Müller & Co's Stuwadoors Mij. N.V. gevestigd. Ook aan de oostkant van de Parkhaven vond stukgoed-overslag plaats.

Aan de noordwestkant van de Parkhaven is sinds 1911 de Rivierpolitie gevestigd. De patrouilleschepen hebben hier hun ligplaats.

In 1933 veranderde de functie van de Parkhaven. Door het voltooien van de Parksluizen werd de Parkhaven een verbindingsroute tussen de Nieuwe Maas en de Delfshavense Schie. De stukgoedoverslag aan de oostkant van de haven verdween en in 1960 werd hier in het kader van de Floriade de Euromast gebouwd. Jarenlang lagen hier het opleidingsschip Jan Backx en de Seven Seas, die in gebruik was als logementsschip. Tegenwoordig ligt hier een drijvend Chinees restaurant.

De Müller-pier aan de westkant van de Parkhaven is jarenlang in gebruik geweest als evenemententerrein. Tegenwoordig staat op de Müllerpier de woningbouw van het Lloydkwartier.
Michael van der Burg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Michael van der Burg

Alle werken van Michael van der Burg


Waarom je kiest voor Parkhaven & Schiehaven op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Parkhaven & Schiehaven

Koop de foto Parkhaven & Schiehaven van Michael van der Burg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 198449
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.