Pauwbrug Leiden, Oude Singel / Hooigracht van Leanne lovink

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194776
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

De Pauwbrug Leiden
De Oude Singel (op sommige kaarten aangegeven als Oude Vest) is een gracht en straat in de noordelijke binnenstad van de Nederlandse stad Leiden.

De Oude Singel is gesitueerd tussen het Galgewater in het westen en de Haven (onderdeel van de Oude Rijn) in het oosten. Voor het wegverkeer wordt de noordelijke kade de Oude Singel genoemd, en de zuidelijke kade de Oude Vest. Het water tussen de Beestenmarkt en de Turfmarkt/Prinsessekade behoort ook tot de Oude Singel.

Zoals de naam al doet vermoeden was de Oude Singel ooit aangelegd als singel en toenmalige noordgrens van de stad. De straatnaam Oude Vest verwijst naar de vestingwerken die hier gesitueerd waren. Deze verdwenen toen de stad in noordelijke richting werd uitgebreid met als nieuwe grens de Maresingel en Herensingel.

Er zijn een groot aantal historische gebouwen en musea aan de Oude Singel gelegen, waaronder het Stedelijk Museum De Lakenhal (Oude Singel), het Scheltema Complex (Oude Singel), de Groeneveldstichting (Oude Vest) en de Leidse Schouwburg (Oude Vest).

Dit werk wordt aangeboden door Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken