Shop nu met 10% korting Nog 2 dagen en 3 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Piazza dell'Anfiteatro

- Werkcode: 298563

Ronne Vinkx over Piazza dell'Anfiteatro

Lucca ontwikkelde zich in de Romeinse tijd tot een belangrijke stad. De invloed van de Romeinen is nog altijd terug te vinden in het hedendaagse Lucca. Bijvoorbeeld oor het rechthoekige stratenplan van het oude centrum van de stad, typisch voor de Romeinse stadsontwikkeling. Een ander en wellicht wat meer zichtbaarder overblijfsel uit de tijd van de Romeinen is het amfitheater.

Met de bouw van het amfitheater, een ovaalvormig openluchttheater, in Lucca werd al in de tweede helft van de eerste eeuw na Christus begonnen, in de tijd van Keizer Claudius. Na de voltooiing werd het amfitheater gebruikt voor onder andere gladiatorenspelen.

Toen het Romeinse Rijk in elkaar stortte, werd Lucca bedreigd door aanvallen van Gotische volken. Het amfitheater, dat net buiten de toenmalige stadsmuren was gelegen, moest daarom worden gefortificeerd en verstevigd worden om als verdedigingswerk te kunnen dienen. Toen de Goten uiteindelijk geen dreiging meer vormden voor Lucca, is men het amfitheater gaan gebruiken voor diverse doeleinden. Op de ronde muren van het theater werden huizen gebouwd en het binnenplein werd ook bebouwd. Er kwam een gevangenis te staan, een zoutopslag en ook een buskruitmagazijn.

Pas tussen 1830 en 1839 werd het amfitheater weer enigszins in de oude glorie hersteld. Onder leiding van architect Nottolini werden de gebouwen op het binnenplein neergehaald en de Via dell’Anfiteatro rondom het eeuwenoude bouwwerk gerealiseerd.
Ronne Vinkx profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ronne Vinkx

Reisfotografie en landschapsfotografie vanuit de hele wereld. Weidse landschappen, vuurrode zonsondergangen en panoramische stadsbeelden inspireren mij. Mijn stijl kenmerkt zich door intense kleuren en een hoog dynamisch bereik.

Alle werken van Ronne Vinkx


Waarom je kiest voor Piazza dell'Anfiteatro op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Piazza dell'Anfiteatro

Koop de foto Piazza dell'Anfiteatro van Ronne Vinkx op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 298563

Shop nu met 10% korting
Nog 2 dagen en 3 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 89 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.