Een Werk aan de Muur shop

Pier Scheveningen

- Werkcode: 204519

Michael van der Burg over Pier Scheveningen

De Scheveningse Pier is een plezier pier in de Nederlandse badplaats Scheveningen in de buurt van Den Haag. Geopend in 1959, de huidige pier is de tweede in de stad, net na de eerste verloren gaan, en als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.
De ongebruikelijke constructie heeft twee niveaus voor de belangrijkste pier, het benedendek een gesloten sectie in het bovenste open naar de elementen, en vier eindstandige secties die "eilanden", elk oorspronkelijk een aparte focus. De totale lengte bedraagt ??momenteel 382 meter.
Na een periode van verval van de pier is, omdat het tijdens de tweede wereldoorlog, in 1991 aangekocht door het Van der Valk-groep voor een Nederlandse gulden is mislukt. Het bedrijf ongeveer ? 20.000.000 geïnvesteerd in de pier, het opknappen van de grote overspanning en één eiland de bouw van een restaurant en een casino. Na een brand in 2011 verval van de pier begon. The Pier failliet verklaard in het begin van 2013. De hele structuur werd in oktober 2013 gesloten door de stad management, omdat de structuur kluis was niet meer.
De projectontwikkelaar Kondor Wessels Groep en Danzep BV kocht de Pier in oktober 2014 en gepland om diverse nieuwe functies te introduceren.
Op 19 juli 2015 werd het bovendek van de pier gedeeltelijk heropend, als gevolg van veiligheidsoverwegingen nog slechts 800 mensen op hetzelfde moment. Het benedendek is ook open, maar het werk gaat door. Het bovendek is voorzien van een Bungeejumpen facilty van 60 m boven de zeespi
Michael van der Burg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Michael van der Burg

Alle werken van Michael van der Burg


Waarom je kiest voor Pier Scheveningen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Pier Scheveningen

Koop Pier Scheveningen van Michael van der Burg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 204519
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.