Een Werk aan de Muur shop

Pilaar met Kerk in Landschap.

- Werkcode: 572 770

Roman Robroek over Pilaar met Kerk in Landschap.

De Katskhi-pilaar is een natuurlijke kalkstenen monoliet in het dorp Katskhi in de westelijke Georgische regio Imereti, in de buurt van de stad Chiatura. Het is ongeveer 40 meter hoog en kijkt uit over de kleine riviervallei van Katskhura, een rechtse welvaartsstaat van de Q'virila.

De rots, met zichtbare kerkruïnes op een bovenoppervlak die c. 150 m2, is vereerd door de lokale bevolking als de Pillar of Life en een symbool van het Ware Kruis, en is omringd door legendes. Het bleef unclimbed door onderzoekers en onoverziend tot 1944 en werd meer systematisch bestudeerd van 1999 tot 2009. Deze studies bepaalden de ruïnes van een vroeg-middeleeuwse hermitage uit de 9e of 10e eeuw. Een Georgische inscriptie die paleografisch uit de 13e eeuw stamt, suggereert dat de Hermitage toen nog bestonden. Religieuze activiteit geassocieerd met de pijler werd nieuw leven ingeblazen in de jaren 1990 en het kloostergebouw was gerestaureerd in het kader van een door de staat gefinancierd programma tegen 2009.
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Pilaar met Kerk in Landschap. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Pilaar met Kerk in Landschap.

Koop de foto Pilaar met Kerk in Landschap. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 572 770
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.