Werkcode: 304272

Ponte Pietra @ blue hour

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
106 gratis verzending!
Ponte Pietra @ blue hour van Teun Ruijters

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Ponte Pietra is één van de oudste bruggen in de stad en overspant de rivier Adige. De naam betekent ‘stenen brug’ - de Romeinen hadden namelijk de originele houten constructie vervangen door een stenen versie.

De Ponte Pietra werd tijdens de middeleeuwen meermaals vernietigd door overstromingen van de Adige, en tijdens de Tweede Wereldoorlog bliezen de Duitsers bij hun terugtrekking de brug op. Enkel de eerste boog bleef ongeschonden achter. De brug heeft dus een erg bewogen geschiedenis achter de rug maar sloeg er wel in om keer op keer terug overeind te krabbelen.
Tijdens de herstellingen van de brug werden vaak enkele originele onderdelen en stukken behouden. Daardoor zien we vandaag de dag nog elementen uit verschillende tijdperken terug, van de oudheid tot het heden die van de brug een waar symbool van de Veronese geschiedenis heeft gemaakt.

Vanop de Ponte Pietra heb je een fenomenaal uitzicht op de Adige en het prachtig Veronese heuvellandschap. Je kan zelfs de toppen van verschillende historische monumenten zien als je goed in de verte tuurt. De zonsondergang vanop deze brug is ook extra magisch dus verwacht maar veel verliefde koppels die er ‘s avonds een korte wandeling komen maken.

Over Teun Ruijters

Teun Ruijters profielfotoWelkom in mijn shop, zoals je wellicht al gezien hebt staan er veel werken uit Italië in. Daar fotografeer ik graag.
Lees ook eens mijn interview hier op werk aan de muur van een tijdje geleden: https://www.werkaandemuur.nl/blog/de-mens-achter-het-werk-teun-ruijters/

Heb je iets in mijn shop gevonden maar past het niet helemaal qua formaat, kleur of iets anders.
Stuur dan een berichtje naar teunruijters@gmail.com en wellicht kan ik helpen.

Ik ben ook beschikbaar voor specifieke opdrachten.

groeten,
Teun

Alle werken