Portret (compilatie) van Lady Gaga

- Werkcode: 1 071 982

Karen Nijst over Portret (compilatie) van Lady Gaga

Begin dit jaar maakte ik een soortgelijk werk van Marlene Dietrich(Werkcode: 977 014)en ik vond het heerlijk om te doen. Vandaar dit vervolg met Lady Gaga in de hoofdrol.
Alles wat je ziet op dit werk is getekend, zelfs de teksten … ik had wel zin in wat Monnikenwerk.

Ik heb lady Gaga eigenlijk voor het eerst ‘ontdekt’ toen ik naar het vijfde seizoen van American Horror Story keek (2016), dat zich afspeelt in het lugubere Hotel Cortez. Ik vond haar toen een heel intrigerende vrouw. Verder kan ik niet zeggen dat haar muziek mij erg boeit, maar dat heeft me niet weerhouden om dit werk te maken.

Lady Gaga ziet zichzelf als een levend kunstwerk en is daarom ook een feest om te tekenen. Haar artistieke kledingstijl zou volgens haarzelf een eerbetoon zijn aan de kunstenaar Andy Warhol.
Of lady Gaga het vleiend zou vinden, weet ik niet. Maar ze deed me tijdens het tekenen regelmatig denken aan de prachtig uitgedoste mensen die je tegenkomt tijdens een weekendje carnaval in Maastricht.

Voordat ik de afbeelding vormgaf, ben ik gaan grasduinen in de vele (vele, vele) artikelen die je online kunt vinden. Alles wat ik interessant vond, heb ik verwerkt. Zoals de herkomst van de naam ‘Lady Gaga’ (Radio Gaga van Queen) en haar werk voor de LGBT-beweging (rechtsboven). De ster, bekend van onder andere Born this Way, vindt dat niet iedereen zich 100% man of vrouw hoeft te voelen en zich zo moet kleden.

The Fame Monster (rechtsonder) is haar tweede album dat in 2009 uitkwam. De titel van het album refereert aan de keerzijde van beroemd zijn. De zangeres zei erover dat zij tijdens het toeren in 2008 en 2009 verschillende monsters is tegengekomen. Zoals het 'seksmonster', 'alcoholmonster', 'liefdesmonster', 'doodsmonster' en 'eenzaamheidmonster'. Gaga vergeleek roem en deze monsters als Yin en Yang.
Jaren later zou de zangeres in een interview in Today vertellen dat zij aan PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) lijdt. Ze vertelde te zijn verkracht op 19-jarige leeftijd.

Linksonder: ‘Telephone’ is een nummer dat Gaga oorspronkelijk had geschreven voor Britney Spears maar dat in januari 2010 samen met Beyoncé werd uitgebracht als tweede single van The Fame Monster.

Telephone gaat enerzijds over Gaga's angst om te verdrinken in haar werk. Anderzijds gaat het over de Amerikaanse jeugd die overspoeld wordt door informatie en technologie. Het nummer werd in Amerika zwaar gecensureerd en heeft flink wat stof doen opwaaien omdat het te expliciet, geweldverheerlijkend en
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Portret (compilatie) van Lady Gaga op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Portret (compilatie) van Lady Gaga

Koop de illustratie Portret (compilatie) van Lady Gaga van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 071 982
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
111,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden