Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media

- Werkcode: 977 014

Karen Nijst over Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media

Bijna alles op dit werk is getekend, zoals de 2 Marlenes, de medaille, de Rolls Royce en het portret van filmregisseur Josef von Sternberg.
Josef staat bekend als de ontdekker en -later- minnaar van Marlene. Hij werkte voor het eerst met haar samen in “Der Blaue Engel” (zie Marlene in jarretels). Persoonlijk vind ik dat het contrast tussen Dietrichs androgyne verschijning links, en haar optreden als pin-upgirl in ‘der Blaue Engel’ rechts, de compositie mooier tot zijn recht laat komen.

De Rolls Royce Phantom II rechtsachter was een ‘bedankje’ voor haar belangrijke rol in deze film. Een cadeautje van von Sternberg en de studiobazen in Hollywood. De automobiel speelde een mobiele hoofdrol in de film Indiana Jones and the last crusade uit 1989, onder regie van Steven Spielberg.

De tekening is her en der gevuld/ gearceerd met door mij digitaal bewerkte filmposters en een “declaration of intention” waarmee de in Duitsland geboren Marlene Amerikaans burger werd. In de grote zwarte ton waar Marlene op zit, heb ik muzieknoten verwerkt en een fragment uit het filmscript van Der Blaue Engel.

Op de achtergrond zie je een poster van de Office of Strategic Services (OSS), de eerste buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten en voorloper van de CIA. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Dietrich zich vrijwillig aan voor de OSS. Ze maakte anti-nazipropaganda op de radio en trad op om de Amerikaanse soldaten een hart onder de riem te steken. In 1947 ontving Marlene Dietrich voor deze uitzonderlijke verdiensten de Medal of Freedom.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media

Koop dit digital art werk Portret van Marlene Dietrich, Mixed Media van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 977 014
Kies het materiaal Meer info
Ingelijst
Kies opties Speciale wens?
223,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden