Een Werk aan de Muur shop

Pothoofd Deventer in de paarse nacht.

- Werkcode: 680224

Bart Ros over Pothoofd Deventer in de paarse nacht.

Het Pothoofd is een kade en een buurt in Deventer, gelegen aan de IJssel, direct ten zuiden van het centrum. Het gebied ligt ingeklemd tussen het stadscentrum, de Raambuurt en Knutteldorp. Het Pothoofd bestaat tegenwoordig uit twee delen. Het zuidelijke gedeelte is na 2005 geheel opnieuw ingericht als woongebied. De weg Pothoofd heeft er een geheel nieuwe ligging gekregen. De overslagkade aan het noordelijke gedeelte werd in 2011 gerenoveerd en geschikt gemaakt voor het aanmeren van passagiersschepen. Er kwam een opvallend kunstwerk: de Visman.

Het Pothoofd was vroeger een bedrijvige overslagkade, nu staan er zeven appartementenflats van de Belgische architect Jo Crepain en is er een aanlegplaats voor riviercruiseschepen. Het stratenpatroon is flink veranderd. Grote kranen en silo's hebben hier ooit gestaan en er was een bunkerplaats voor vrachtschepen en een spoorwegemplacement. Stoomtrams vertrokken er vanaf een eigen station naar Zutphen, Borculo en Emmerik.

Het stationsgebouw, nu het wijkgebouw van Speeltuinvereniging 'Wijk16', is een van de weinige plekken die nog herinneren aan de bedrijvigheid van toen. Op dit terrein is in de 18e eeuw - door de scheepvaart op Amerika en de overslag van graan op de kade van het Pothoofd - als adventiefplant de kleine teunisbloem terechtgekomen. Sindsdien kent de floristische literatuur het begrip pothoofdplant als synoniem voor adventiefplant.

De naam Pothoofd is afgeleid van de zogenaamde potters, kleine platbodemscheepjes, d
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor Pothoofd Deventer in de paarse nacht. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Pothoofd Deventer in de paarse nacht.

Koop de foto Pothoofd Deventer in de paarse nacht. van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 680224
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
96 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.