Een Werk aan de Muur shop

Prins Clausbrug zonsondergang

- Werkcode: 680223

Jeroen de Jongh over Prins Clausbrug zonsondergang

De Prins Clausbrug is een tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal binnen de stad Utrecht en is ontworpen door Ben van Berkel, die vooral bekend geworden als ontwerper van de Rotterdamse Erasmusbrug. De oorspronkelijk bedachte naam voor deze brug was Papendorpsebrug, maar bewoners van het Kanaleneiland kwamen op het idee om de brug naar Prins Claus te vernoemen. Prinses Máxima opende op 25 juni 2003 de naar haar schoonvader genoemde brug.

Deze brug vormt de directe oeververbinding tussen de Utrechtse buurten Kanaleneiland aan de oostzijde (waar de architect van deze brug is opgegroeid) en Bedrijvengebied Papendorp aan de westzijde van het kanaal. Bovendien ligt deze brug in de kortste route tussen sommige delen van de stad en de woonplaatsen ten westen van de stad.

Van groot belang is deze brug voor het stads- en streekbusvervoer. Het merendeel van de bussen tussen Utrecht en het gebied ten westen, zuidwesten en zuiden van de stad rijdt over de Prins Clausbrug die wat het busvervoer aangaat onderdeel uitmaakt van de Zuidradiaal. Van de vier rijstroken zijn daarom twee ingericht als vrije busbaan. Ook is deze brug aan weerszijden voorzien van een vrij liggend fietspad.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Prins Clausbrug zonsondergang op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Prins Clausbrug zonsondergang

Koop de foto Prins Clausbrug zonsondergang van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 680223
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.