R.I.P. Rust in vrede, heuvellandschap met grafsteen, Wales van Rietje Bulthuis

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 406954
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
85 gratis verzending!

Omschrijving

R.I.P. Rust in vrede. Kerkhof bij het kerkje Llangelynin.
Graf bij een oud, middeleeuws kerkje in Wales, Conwy, Groot-Brittannië.
Llangelynin Old Church.
Na een tocht over een smal pad door het bos kom je bij deze bijzondere, sfeervolle plek. Het is vrij moeilijk te vinden en niet bewegwijzerd. ( 53.2458 ° N 3.8730 ° W )
Maar zeer de moeite waard.
Ten zuiden van Conwy. Het is wellicht een van de meest afgelegen kerken in Wales.
De kerk is opgedragen aan de heilige Celynin , die in de 6e eeuw leefde en waarschijnlijk de eerste religieuze nederzetting hier heeft gevestigd.
Een klein en eenvoudig gebouw, waarschijnlijk dateert uit de 12e eeuw (hoewel sommige bronnen de 13e eeuw noemen), en was waarschijnlijk voorafgegaan door een eerdere kerk van hout, of lelies en bekladingen . Llangelynnin is ook de naam van de voormalige parochie, de lagere school in het nabijgelegen Henryd (Ysgol Llangelynnin). De naam van Celynnin wordt ook gedragen door Craig Celynnin, een bergrug die grenst aan de kerk.
Naast de kerk liggen de overblijfselen van een hutcirkel uit de ijzertijd.
Derotsen bieden een weids uitzicht over de Conwy-vallei naar de zee en de vallei tot aan Dolgarrog .
Het kerkhof is ommuurd, met een gebogen ingang in de oostelijke muur. Vandaag is het bijna verstoken van boomgroei, maar dit was niet altijd zo.
Het kerkhof bevat een behoorlijk aantal grafstenen, daterend uit de 14e eeuw.
Kijk voor meer foto's in mijn album Groot-Brittannië.

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Rietje Bulthuis profielfotoIk fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken