Reactor 4 Tsjernobyl

- Werkcode: 590 746

Karl Smits over Reactor 4 Tsjernobyl

Tsjernobyl, zaterdag 26 april 1986, 01:23:40. Ironisch genoeg lag een veiligheidstest aan de basis van de kernramp in de kerncentrale van Tsjernobyl (officieel Vladimir Illich Lenin Memorial Atomic Energy Station) die op 110 km van de hoofdstad Kiev ligt. De plaats waar de kerncentrale zou worden gebouwd, werd destijds zorgvuldig gekozen vanwege de 'veilige afstand van de hoofdstad Kiev, en een gemakkelijke watervoorziening - de rivier de Pripyat - had en de bestaande spoorlijn die loopt van Ovruc in het westen naar Chernigov in het oosten. In grote lijnen veroorzaakte de gefaalde veiligheidstest een opeenvolging van gebeurtenissen en resulteerde dit in een catastrofale toename van het vermogen die resulteerde in kernexplosies en uiteindelijke in een grote, uiterst radioactieve brand. Nucleaire ongevallen waren toen al eerder bekent, zelfs in de CNPP (Chernobyl Nuclear Power Plant) Reactor 1 kreeg zijn eerste ongeval op 9 september 1982, toen een eerste gedeeltelijke kernsmelting plaatsvond. De schade was gering, maar het ongeval werd pas enkele jaren later openbaar gemaakt. De ramp in 1986 was daaintegen veel erger, en zou wereldwijd gevolgen hebben, en word dus algemeen beschouwd als het ergste ongeval in de geschiedenis van kernenergie. Er waren dus al problemen met de RBMK-1000 type reactoren waarvan reactor 5 & 6 volop in aanbouw waren, die allemaal 1000 Megawat konden produceren. De vier bestaande reactoren samen zorgden op dat moment voor 10% van de elektriciteit v
Karl Smits profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karl Smits

Om licht, kleur, actie, mensen of andere dingen of plaatsen te zien is normaal vanzelfsprekend.
Om ze tot leven te laten komen in foto's of websites of ze als het ware te laten branden op jou netvlies, heb je Refined Retinas nodig !

Alle werken van Karl Smits


Waarom je kiest voor Reactor 4 Tsjernobyl op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Reactor 4 Tsjernobyl

Koop de foto Reactor 4 Tsjernobyl van Karl Smits op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 590 746
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
134,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden