Red Fog van Johanna Varner

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 508684
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Als je in de Ommelanden woont, krijg je de indruk alsof hier ook een wezen leeft dat uit mist bestaat. Elke dag, vooral elke ochtend, is het erg groot en rolt over de weilanden. Het ontsnapt op mystieke wijze uit de rivieren en verdwijnt pas weer als de zon zo sterk is dat het bang moet zijn te verdampen. En het is vooral heel mooi en glinstert in alle kleuren. Ik zou het niet missen willen.

Dit werk wordt aangeboden door Johanna Varner

Johanna Varner profielfotoHet oude middeleeuwse landschap tussen de stad Groningen en Schiermonnikoog is sinds 10 jaar het hoofdthema van de Oostenrijkste fotografe Johanna Varner.

Deze door de zee gevormde unieke waddenkust van Groningen, door de Unesco tot werelderfgoed benoemd, heeft haar geïnspireerd tot sfeervolle beeldcomposities.

Magische nevel boven het land, dampende sloten, gouden spiegelingen in het water en het strijklicht van de avondzon. De bijzondere, haast grafische landschapsfoto's van Johanna Varner voeren ons in een andere, mythische wereld die niet van deze tijd lijkt. Alle foto' s van Johanna Varner zijn onbewerkt.

Als kind stond Johanna Varner al met haar vader in de donkere kamer, gefascineerd door het opkomende beeld op de foto. Sinds ze haar eerste spiegelreflexcamera kreeg heeft ze altijd een fascinatie gehad voor het magische proces van het fotograferen. Naast haar conservatoriumstudie cello leerde ze bij kunstenaars en fotografen tekenen en fotograferen. Sinds 40 jaar gebruikt ze haar eigen werk voor de vormgeving van muziekboeken, Cd's en concertprogramma's. Daarnaast werkte ze ook als tekstschrijver voor diverse Duitse TV-programma's.

Alle werken