Een Werk aan de Muur shop

Redheaded Lady & Apple Tree (á la Klimt)

- Werkcode: 1 042 753

Karen Nijst over Redheaded Lady & Apple Tree (á la Klimt)

Dit werk is fantasie, maar ik heb er verschillende elementen in verweven die zijn geïnspireerd op schilderijen van Gustav Klimt. Alles wat je op het werk ziet is getekend. Persoonlijk zou ik dit laten afdrukken op aluminium, staal of canvas. Verhouding is 4:5.

Klimts werk werd beïnvloed door de decoratieve, esthetische, Japanse en symbolistische kunst. In zijn tijd waren de prerafaëlieten heel populair, kunstenaars die gek waren op modellen met lange rode lokken. Vandaar dat ik het leuk vond de vrouw op het werk af te beelden met kastanje rood haar.

Net als veel modellen die voor Klimt poseerden, lijkt deze dame in een soort droomwereld te zijn beland. Ze kijkt naar een gestileerde appelboom in de verte die waarschijnlijk nooit iemand in de werkelijke natuur zal tegengekomen. Ook Klimt heeft begin 1900, soortgelijke appelbomen geschilderd waarbij hij de natuur niet reproduceerde maar reconstrueerde.

De jurk die Roodlokje draagt, is duidelijk geleend van Adele Bloch-Bauer I, ook wel "Golden Adele" genoemd. Ze kan hem ook op internet hebben gevonden, want ik zag onlangs dat je in verschillende webshops jurken kan bestellen, die zijn bedrukt met de patronen die je ook op dit werk ziet. Hoe het ook zij, het lijkt me heel bijzonder om zoiets moois te mogen dragen.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Redheaded Lady & Apple Tree (á la Klimt) als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Redheaded Lady & Apple Tree (á la Klimt)

Koop Redheaded Lady & Apple Tree (á la Klimt) van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 042 753
Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
207,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.