Een Werk aan de Muur shop

Reflectie in Elswout

- Werkcode: 883 330

Jeroen de Jongh over Reflectie in Elswout

Op buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al vanaf begin 17de eeuw hebben rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek gekozen als hun 'buiten'. Iedere eigenaar drukte zijn eigen stempel op de buitenplaats. Nu bijna 400 jaar later is Elswout uitgeroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samen komen.

Elswout is in het midden van de 17e eeuw gesticht door Carel du Moulin, maar de Amsterdammer Gabriel Marcelis voltooide de eerste aanleg van Elswout. Vele grote architecten werkten in de loop van de eeuwen mee aan de telkens veranderende architectuur en landschapsstijlen. Zo werkte vermoedelijk ook Pieter Post, de architect van het Paleis op de Dam, mee aan het ontwerp. In de loop van de jaren veranderde de stijl van de buitenplaats mee met de veranderende trends; van Hollandsche baroktuinen tot landschapsparken.

De oudste gebouwen op Elswout stammen uit de 17e eeuw, waaronder het poortgebouw en koetshuizen. Het grote huis, de orangerie en modelboerderij zijn in de 19e eeuw ontworpen door Constatijn Muysken, in opdracht van de familie Borski. Uit die tijd stammen ook de vele kleine huisjes en bruggen op deze buitenplaats. De familie Borski was 3 generaties lang eigenaar van Elswout. Een bijzonder familielid was Johanna Borski, de weduwe van Willem Borski II. Zij was een van de rijkste vrouwen van de 19e eeuw en financierde onder andere de Nederlandse Bank en de eerste spoorwegen van ons land.

Op Elswout komen veel verschillende plant- en diersoorten voor. In
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Reflectie in Elswout op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Reflectie in Elswout

Koop de foto Reflectie in Elswout van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 883 330
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.