Een Werk aan de Muur shop

Reflectie van Nefit in Deventer en de IJssel.

- Werkcode: 680225

Bart Ros over Reflectie van Nefit in Deventer en de IJssel.

Het bedrijf is voortgekomen uit een samenwerking tussen Gieterij Ubbink en de Crane Company uit Chicago, om aan de sterk stijgende vraag naar gasfittingen te voldoen. Het werd in 1948 opgezet met Marshallhulp onder de naam NV Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek, later veranderd in Nefit.

In 1965 werd de Crane Company eigenaar van het bedrijf, en begon men met de productie van een gietijzeren centrale verwarmingsketel. In 1979 werd het bedrijf via een managementbuy-out door de leiding overgenomen. Na de energiecrisis begon men met de productie van energiezuinige HR-ketels, waarvan de Nefit Turbo in 1980 de eerste was.

In 1987 werd het bedrijf opgesplitst in een gieterij en een verwarmingsafdeling. In 1992 ging men samen met Fasto, waarna de Nefit-ketels ook in Buinen werden vervaardigd. In 1994 werd de gieterij afgesplitst en deze ging verder als Nefit Industrial. De aandelen van het verwarmingsbedrijf kwamen in handen van Buderus uit Wetzlar, waarna de naam in 2000 werd veranderd in Nefit Buderus BV.

Door de overname van Buderus door Bosch in 2004 ontstond de groep BBT Thermotechnik GmbH, waarvan Nefit deel uitmaakt. Niettemin werd de naam in 2005 weer veranderd in Nefit BV. In 2006 reikte de gemeente Deventer haar prijs voor cultuur en wetenschap, de Gulden Adelaar, uit aan Nefit vanwege het grote maatschappelijke belang van een kwart eeuw innovatie bij de ontwikkeling van hoogrendementsketels.[1]

Op woensdag 25 november 2009 werd bekendgemaakt dat Bosch van pl
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor Reflectie van Nefit in Deventer en de IJssel. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Reflectie van Nefit in Deventer en de IJssel.

Koop de foto Reflectie van Nefit in Deventer en de IJssel. van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 680225
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.