Regenboogwereldkaart

- Werkcode: 1 080 348

Frans Blok over Regenboogwereldkaart

Deze kaart is een indirect gevolg van het WK Voetbal 2022 in Qatar. Het organiserend comité en de Fifa deden daar heel erg hun best om iedere verwijzing naar regenboogkleuren uit te bannen. Het resultaat was natuurlijk averechts.

De kleuren van de regenboog zijn een gevolg van de breking van licht in waterdruppels. Maar daarnaast staan ze ook figuurlijk voor veelkleurigheid, diversiteit en inclusiviteit. Sinds de jaren zeventig is de regenboogvlag het symbool van de lgbti-gemeenschap.

De zes kleuren van die Pride-vlag, paars, blauw, groen, geel, oranje en rood, zijn gebruikt in deze wereldkaart. Ik heb de hoogtelijnenkaart van onze planeet "vertaald" naar de zes kleuren van de vlag. Paars correspondeert met laaggelegen gebieden, rood met hooggebergte.

Als tegenwicht voor die bonte kleuren heb ik de oceanen donkergrijs gemaakt, om precies te zijn ral 9004.

Overigens geeft paars ook min of meer het gebied aan dat onder water loopt als al het poolijs smelt, maar dat is een ander verhaal.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Regenboogwereldkaart als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Regenboogwereldkaart

Koop dit digital art werk Regenboogwereldkaart van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 080 348
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
156,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden