Registan Samarkand van Jeroen Kleiberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 703263
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
87 gratis verzending!

Omschrijving

Het Registan was het hart van de oude stad Samarkand van de Timuridische dynastie, nu in Oezbekistan. De naam Rēgistan betekent Sandy plaats of woestijn in het Perzisch.

Het Registan was een openbaar plein, waar mensen bijeenkwamen om koninklijke proclamaties te horen, aangekondigd door explosies op enorme koperen pijpen genaamd dzharchis - en een plaats van openbare executies. Het wordt omlijst door drie madrasahs (islamitische scholen) met een kenmerkende islamitische architectuur.

e drie madrasja's van het Registan zijn: de Ulugh Beg Madrasah (1417-1420), de Tilya-Kori Madrasah (1646-1660) en de Sher-Dor Madrasah (1619-1636). Madrasa is een Arabische term die school betekent.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben reisfotograaf uit Rotterdam met een passie voor het buitenleven en minder bezochte plaatsen. Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Ik ben de oprichter van https://www.bestemmingonbekend.nl waar ik mijn reisverhalen deel. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.nl

Alle werken

Klantfoto's: Registan Samarkand van Jeroen Kleiberg

Klantfoto: Registan Samarkand van Jeroen Kleiberg, op canvas