Werkcode: 283862

Reynisfjara - vik

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!
Reynisfjara - vik  van Leanne lovink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Vík ligt aan een gitzwart strand met ten westen ervan de Reynisdrangar, zwarte 66 meter hoge basaltzuilen (restanten van vulkanen), in zee. Volgens de overlevering zijn het trollen die werden verrast door de eerste zonnestralen toen ze een schip aan wal trachtten te trekken. Aanvankelijk was Vík een vissersdorp, maar door de afwezigheid van een haven en de gevaarlijke kust die aan veel zeelieden het leven kostte, werd het vanaf 1887 meer een handelsplaats. Aan het strand staat een monument ter herinnering aan de verdronken zeelieden.

De nabijgelegen berg Reynisfjall (340 m) is een geliefde plek voor vogelspotters. In de zomer komen er zeer veel vogelsoorten voor, waaronder de papegaaiduiker. Aan de westkant van de berg zijn bij Garðar bijzondere basaltgrotten te zien.

Over Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken