Roodborstje van Arjan van de Logt

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 382296
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
81 gratis verzending!

Omschrijving

Het roodborstje is een bekende bosvogel die je ook veel in tuinen ziet. De vogels trekken in de winter naar warmere oorde. Veel van de Roodborsten die 's zomers in Nederland zijn gaan naar het zuiden, en Roodborsten uit Scandinavië, Duitsland en Polen komen in de winter naar Nederland.
De Roodborsten eten insecten en bessen en zaden. Het nest wordt dicht bij de grond gemaakt, in een hol in een boom of tussen dichte begroeiing. Roodborsten verdedigen onderling fel hun territorium, waarbij de rode borst wordt gebruikt om elkaar te imponeren.
Zowel het mannetje als het vrouwtje hebben een felle rode borst. Door bedelgedrag onderdrukt het vrouwtje de agressie van het mannetje. Ze brengen samen de jongen groot. Na het broedseizoen wordt de partnerschap weer verbroken.

Dit werk wordt aangeboden door Arjan van de Logt

Arjan van de Logt profielfotoMijn stijl van fotograferen rust op twee pijlers: snelheid en rust. Ik leg graag snelheid vast door het te “bevriezen” of door het te benadrukken. Aan de andere kant fotografeer ik graag de rust van landschappen en de natuur. Altijd is daarbij het doel een foto die de sfeer van het moment goed overbrengt.Ik ben met fotograferen begonnen vanuit mijn interesse voor luchtvaart. Gaande weg ben ik meer gaan fotograferen en andere terreinen gaan verkennen. Naast actiefotografie doe ik ook aan landschapsfotografie en highspeed fotografie.

Alle werken