Rotsformaties bij St Abbs Head in Schotland

van Arja Schrijver Fotografie

Rotsformaties bij St Abbs Head in Schotland van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 771075
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

St Abbs Head is een prachtig natuurreservaat in het zuidoosten van Schotland. Het bestaat uit een landtong (niet op de foto) en grillige kustlijn met hoge kliffen en rotsen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op zee. Op de foto zie je het gelijknamige dorpje St Abbs met de haven.
De kustlijn in St Abbs Head is gedurende miljoenen jaren gevormd en bestaat uit diverse gesteenten. De landtong zelf is gevormd door lava die uit vulkanen stroomde.
Linksvoor op de foto zie je een prachtige rotsformatie die schaduwen werpt op een klif genaamd White Heugh. Rechts op de foto zie je nog net een stukje strand dat uit grote kiezelstenen bestaat. Het hele gebied is zeer de moeite waard om in te wandelen.
Leuk weetje: het dorpje en de omgeving van St Abbs zijn gebruikt in de film Avengers: Endgame uit 2019. In de film had het dorp de naam New Asgard, waar de overlevende Asgardiërs woonden, geleid door Thor. Om de filmopnames te vieren heeft de Scottish Borders Council een bord uitgebracht met de tekst "St Abbs Twinned with New Asgard", alsof het dorp een stedenband heeft met het fictieve dorp. Het bord is te zien bij de ingang van het dorp en naast het St Abbs Visitor Centre zodat bezoekers foto's kunnen maken.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken