Rotskust bij St Abbs Head in Schotland

van Arja Schrijver Fotografie

Rotskust bij St Abbs Head in Schotland van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 771029
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Uitzicht op de prachtige kustlijn in het natuurreservaat St Abbs Head in het zuid-oosten van Schotland. Op de foto kijk je in zuidelijke richting, naar het dorpje St Abbs met daarvoor het strand. Het uitzicht hier is schitterend.
Het natuurreservaat is een schitterend gebied met rotsen die tot 91 meter boven de Noordzee uitrijzen. De rotsige kustlijn heeft zich gedurende miljoenen jaren gevormd. St Abbs Head zelf (niet op de foto) is een landtong die ontstaan is door lava die uit vulkanen stroomde. Wind en water hebben hun krachten losgelaten op het gesteente en vormden ruige rotsformaties. De rotsen met steile kloven werden uitstekende broedplaatsen voor zeevogels. In mei en juni nestelen zich hier dan ook meer dan 50.000 vogels.
De geschiedenis van St Abbs gaat ver terug, de eerste resten van menselijke vestiging dateren uit de ijzertijd. St Abbs dankt haar naam aan de 7e-eeuwse, vrouwelijke heilige Æbbe. Zij vestigde een klooster op wat nu de landtong St Abbs Head genoemd wordt.
St Abbs is ook de locatie waar gedurende twee dagen opnames plaatsvonden voor de film Avengers: Endgame. Het plaatsje heette in de film New Asgard. De Scottish Borders Council heeft na de opnames borden in het dorp geplaatst om aan te geven dat de plaats een 'stedenband' heeft met New Asgard, wat toeristen en fans van de film maar al te leuk vinden.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken