Rotskust bij St Abbs Head in Schotland

- Werkcode: 771 029

Arja Schrijver Fotografie over Rotskust bij St Abbs Head in Schotland

Uitzicht op de prachtige kustlijn in het natuurreservaat St Abbs Head in het zuid-oosten van Schotland. Op de foto kijk je in zuidelijke richting, naar het dorpje St Abbs met daarvoor het strand. Het uitzicht hier is schitterend.
Het natuurreservaat is een schitterend gebied met rotsen die tot 91 meter boven de Noordzee uitrijzen. De rotsige kustlijn heeft zich gedurende miljoenen jaren gevormd. St Abbs Head zelf (niet op de foto) is een landtong die ontstaan is door lava die uit vulkanen stroomde. Wind en water hebben hun krachten losgelaten op het gesteente en vormden ruige rotsformaties. De rotsen met steile kloven werden uitstekende broedplaatsen voor zeevogels. In mei en juni nestelen zich hier dan ook meer dan 50.000 vogels.
De geschiedenis van St Abbs gaat ver terug, de eerste resten van menselijke vestiging dateren uit de ijzertijd. St Abbs dankt haar naam aan de 7e-eeuwse, vrouwelijke heilige Æbbe. Zij vestigde een klooster op wat nu de landtong St Abbs Head genoemd wordt.
St Abbs is ook de locatie waar gedurende twee dagen opnames plaatsvonden voor de film Avengers: Endgame. Het plaatsje heette in de film New Asgard. De Scottish Borders Council heeft na de opnames borden in het dorp geplaatst om aan te geven dat de plaats een 'stedenband' heeft met New Asgard, wat toeristen en fans van de film maar al te leuk vinden.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Rotskust bij St Abbs Head in Schotland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Rotskust bij St Abbs Head in Schotland

Koop de foto Rotskust bij St Abbs Head in Schotland van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 771 029
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden