Een Werk aan de Muur shop

SUMMER GIRL

- Werkcode: 1 001 317

db Waterman over SUMMER GIRL

een Mixed Media kunstwerk op papier, gemaakt met collage van tijdschriftenpapier gecombineerd met acrylverf.

Zo over elkaar heen gerangschikt dat er een diep gelaagd geheel ontstaat. De achtergrond bestaat uit 4 tot 5 lagen. Heel veel kleine details, zoals kleine lettertjes zijn te ontdekken en worden goed zichtbaar als het groot is geprint

De inspiratie voor dit kunstwerk is natuurlijk het komende zomerseizoen, maar ook de herinnering aan de mooie vakantiedagen met de drie kinderen van db Waterman. Zomervakanties met veel zon, zee en zwembaden.

De inspiratie voor deze techniek zijn de gescheurde posters en afbladderende verf op oude stadsmuren. Voor veel mensen een teken van verwaarlozing en verval, maar voor db Waterman een bron van inspiratie.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor SUMMER GIRL op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

SUMMER GIRL

Koop de illustratie SUMMER GIRL van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 001 317
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
316,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.