Een Werk aan de Muur shop

Sachertorte, Franz Sacher Wenen, fantasietekening

- Werkcode: 947 071

Karen Nijst over Sachertorte, Franz Sacher Wenen, fantasietekening

Hoe een tiener één van ‘s werelds beroemdste taarten maakte
Op een avond in 1832 ontving de beroemde politicus prins Klemens von Metternich bijzonder hooggeplaatste gasten. Om indruk te maken op deze edellieden, gaf hij zijn koks opdracht om een onvergetelijk dessert te maken. Hij zei:
“Zorg ervoor dat ik mij vanavond niet hoef te schamen!”
Deze opdracht kon op geen slechter moment komen. De chef-kok was ernstig ziek geworden en ten einde raad vroeg men de zestienjarige leerling kok Frans Sacher om een nieuw dessert te maken.
Het moet niet makkelijk zijn geweest voor de tiener om dit op zo’n korte termijn te verzinnen en te maken. Daarbij wilde von Metternich geen luchtig, schuimig gebak maar een droge, compacte taart. Ga er maar aanstaan om daar iets bijzonders van te maken, lijkt mij.
Franz Sacher liet zich echter niet ontmoedigen. Hij stak de handen uit de koksmouwen en bakte een ​​chocoladetaart, sneed die in twee gelijke helften en smeerde op elke helft abrikozengelei. Daarna overgoot hij het geheel met een dikke laag vloeibare chocolade. Zo simpel, maar deze nieuwe creatie van Franz was en is nog steeds een groot succes.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Sachertorte, Franz Sacher Wenen, fantasietekening op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Sachertorte, Franz Sacher Wenen, fantasietekening

Koop de illustratie Sachertorte, Franz Sacher Wenen, fantasietekening van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 071
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.