Een Werk aan de Muur shop

Schijnwerpers op de Ronde Lutherse Kerk in de mist

- Werkcode: 732823

Jeroen de Jongh over Schijnwerpers op de Ronde Lutherse Kerk in de mist

De Ronde Lutherse Kerk of Nieuwe Lutherse Kerk is een voormalige lutherse kerk aan het Singel in Amsterdam. Sinds 1975 behoort het enkele malen door brand verwoeste monument als gelegenheid voor grote bijeenkomsten bij een hotel.

De Ronde Lutherse Kerk werd gebouwd in 1668-1671 als tweede en dus "nieuwe" Lutherse Kerk, nadat de Oude Lutherse Kerk wegens de vele lutherse immigranten te klein geworden was. De architect was Adriaan Dortsman. Omdat het de lutheranen verboden werd een kerktoren te bouwen, realiseerden zij een koepelkerk. In het kleine torentje op de koepel, lantaarn genaamd, werd de lutherse zwaan afgebeeld.

Het interieur heeft een monumentale werking. Het is (ondanks de herbouw van 1826) het meest barokke bouwwerk uit de zeventiende eeuw in Nederland. De stijl zou men als classicistisch kunnen kenmerken.

De lutheranen verlieten de kerk in 1935. Na de sluiting werd zij voor concerten gebruikt. In 1975 werd de kerk in gebruik genomen door het tegenoverliggende hotel. Er werd een ondergrondse tunnel aangelegd, waardoor hotelgasten de inmiddels als congres- en concertzaal dienende zaal kunnen bereiken. Het orgel onderging in 1984 nog een grondige restauratie. De kerk wordt tegenwoordig geëxploiteerd als locatie voor allerlei evenementen, variërend van vergaderingen tot bruiloften, live televisieshows, gala diners.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Schijnwerpers op de Ronde Lutherse Kerk in de mist op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Schijnwerpers op de Ronde Lutherse Kerk in de mist

Koop de foto Schijnwerpers op de Ronde Lutherse Kerk in de mist van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 732823
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
121 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.