Senhora do Monte van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 455584
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
88 gratis verzending!

Omschrijving

Het Senhora do Monte uitzichtpunt ligt in de parochie São Vicente ( Graça ) in Lissabon .

Het uitzichtpunt ontwikkelt zich voor de kapel van Nossa Senhora do Monte. Van daaruit ziet u in het zuiden de Palha Sea, het kasteel van São Jorge, een deel van de Baixa de Lisboa, en de riviermond van de Taag. Ten westen van Bairro Alto naar het bos van Monsanto, en in het noorden de vallei van Avenida Almirante Reis.

Grenzend aan dit uitzichtpunt is de kleine oude kapel van Nossa Senhora do Monte (geclassificeerd als een gebouw van openbaar belang), gesticht in 1147 en ingewijd aan St. Gens, bisschop die volgens de traditie hier werd gemarteld. Het was op deze oude Monte de São Gens dat D. Afonso Henriques het kamp installeerde om de stad te veroveren.

Het uitzichtpunt bevindt zich in de kleine kluis en werd in de twintigste eeuw twee keer gerenoveerd. Gelegen op het hoogste punt van Bairro da Graça, is het een van de plaatsen met het beste panoramische uitzicht over de stad, vooral over Mouraria en het kasteel van São Jorge.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken