Silhouetten van gondels in Venetië van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 757263
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Denk je aan Venetië, dan denk je aan mooie gebouwen, kanalen, heel veel toeristen én natuurlijk aan gondels. Van de sierlijke boten zijn er zo'n vierhonderd in de Italiaanse stad. Ter vergelijking: in de zeventiende eeuw waren het er zo'n tienduizend! De huidige gondola is 11 meter lang, 1.40 meter breed, 65 cm hoog en het bouwen ervan duurt zo'n twee maanden.

Op de foto zie je links de achtersteven van een gondel met daarop een ijzeren, sierlijk ornament. Dit heet de 'risso'. De risso op de foto is vrij eenvoudige van vorm, maar ze zijn er ook in rijk versierde uitvoeringen. De vorm doet denken aan dat van een zeepaardje.
De grote, ijzeren boog op de boeg van de rechtergondel heet de 'ferro di prua'. Het dient als tegenwicht voor het gewicht van de gondelier en zorgt ervoor dat de boot stabiel in het water ligt. De onderdelen van de ferro kennen naar verluidt elk hun eigen betekenis. De zes kammen aan de voorzijde symboliseren de zes districten (sestieri) van Venetië: San Marco, San Polo, Santa Croce, Castello, Dorsoduro en Cannaregio. De kam die naar achteren steekt, representeert het eiland Giudecca. De drie versierde delen tussen de tanden aan de voorkant komen overeen met de drie grootste en belangrijkste eilanden van de stad: Murano, Burano en Torcello. En de halfronde uitsparing boven de zes tanden zou de Rialtobrug moeten voorstellen.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken