Silhouetten van gondels in Venetië

- Werkcode: 757 263

Arja Schrijver Fotografie over Silhouetten van gondels in Venetië

Denk je aan Venetië, dan denk je aan mooie gebouwen, kanalen, heel veel toeristen én natuurlijk aan gondels. Van de sierlijke boten zijn er zo'n vierhonderd in de Italiaanse stad. Ter vergelijking: in de zeventiende eeuw waren het er zo'n tienduizend! De huidige gondola is 11 meter lang, 1.40 meter breed, 65 cm hoog en het bouwen ervan duurt zo'n twee maanden.

Op de foto zie je links de achtersteven van een gondel met daarop een ijzeren, sierlijk ornament. Dit heet de 'risso'. De risso op de foto is vrij eenvoudige van vorm, maar ze zijn er ook in rijk versierde uitvoeringen. De vorm doet denken aan dat van een zeepaardje.
De grote, ijzeren boog op de boeg van de rechtergondel heet de 'ferro di prua'. Het dient als tegenwicht voor het gewicht van de gondelier en zorgt ervoor dat de boot stabiel in het water ligt. De onderdelen van de ferro kennen naar verluidt elk hun eigen betekenis. De zes kammen aan de voorzijde symboliseren de zes districten (sestieri) van Venetië: San Marco, San Polo, Santa Croce, Castello, Dorsoduro en Cannaregio. De kam die naar achteren steekt, representeert het eiland Giudecca. De drie versierde delen tussen de tanden aan de voorkant komen overeen met de drie grootste en belangrijkste eilanden van de stad: Murano, Burano en Torcello. En de halfronde uitsparing boven de zes tanden zou de Rialtobrug moeten voorstellen.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Silhouetten van gondels in Venetië op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Silhouetten van gondels in Venetië

Koop de foto Silhouetten van gondels in Venetië van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 757 263
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden