Sint-Catharinakerk in Eindhoven

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 519535
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De Sint-Catharinakerk in Eindhoven op het Catharinaplein en aan de voet van Stratumseind. Een ander werk in mijn shop toont alleen de twee torens die boven Stratumseind uitsteken. Hier is wat meer te zien van deze neogotische kerk uit 1867.
Dit is niet oorspronkelijke kerk die op dezelfde locatie stond. De oorspronkelijke kerk werd voor het eerst in 1240 genoemd en werd in 1836 gesloopt. In 1861 werd begonnen met de bouw van de huidige kerk naar ontwerp van architect Pierre Cuypers.
De Sint-Catharinakerk is sinds 1972 een rijksmonument.

Deze foto behoort tot de serie Moderne Geschiedenis en is daarom in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken