Slapende Boeddha, de Gal Vihara in Sri Lanka van Rietje Bulthuis

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 128133
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 gratis verzending!

Omschrijving

Hoofd van slapende Buddha in Sri Lanka, granieten sculptuur uitgehouwen uit de wand en 14 m. lang.
Dit werk is ook verwerkt in een van mijn andere werken als drieluik (zie album Boeddha of panorama).
Een laantje langs een waterbekken leidt naar de Gal Vihara, de beroemde rotstempel met vier enorme uit de granieten rots gehouwen beelden uit het midden van de 12de eeuw. In de rotswand zijn inscripties aangebracht. Oorspronkelijk maakte de rotstempel deel uit van een kloostercomplex uit de tijd van Parakrama Bahu i, het Uttararama (noordelijk klooster).
In een eenvoudige zuilengalerij die toegang geeft tot het beeldenhuis in de rots, met beelden van Boeddha en enkele hindoegoden. Voor de zuilengalerij heeft men een bo-boom geplant. Ernaast bevindt zich het 14 m lange beeld van de liggende Boeddha, het hoofd op een kussen dat versierd is met een leeuwenkop. Fijn zijn de plooien van het kleed, het gelaat straalt een serene rust uit en de voetzolen dragen afbeeldingen van lotusbloemen. De linkervoet rust op de rechter en is iets teruggetrokken. Hieruit kan men opmaken dat het beeld de heengegane, de gestorven Boeddha moet voorstellen, na zijn intrede in het nirwana, want bij een stervende of rustende Boeddha bevinden zich de voeten in één rechte lijn.
Kijk voor meer foto's in mijn album Boeddha.

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Rietje Bulthuis profielfotoIk fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken