Sneeuwklokjes in de eerste lentedagen van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 152072
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Pure sneeuwklokjes die zich openen in de eerste warme lentedagen. Sneeuwklokjes vind ik altijd wel een mooi onderwerp om te fotograferen. Echt een symbool van de overgang van winter naar lente. Ze zijn wit als de sneeuw, maar tegelijkertijd ook echt een teken dat het voorjaar er weer aankomt.

Wat ik overigens niet wist, is dat sneeuwklokjes helemaal niet echt wit zijn. Ze zijn eigenlijk doorzichtig en we dénken alleen wit te zien. Tussen de bladcellen zitten namelijk luchtbelletjes en die zorgen ervoor dat het al het licht dat erop valt, weerkaatst wordt in alle richtingen. Bij een dergelijke weerkaatsing van al het licht op een voorwerp nemen wij als mensen de kleur wit waar.

Wit of niet, in mijn foto heb ik middels de warme en groene kleur een lentegevoel mee willen geven. Zo wordt het toch een kleurrijk beeld ondanks de ‘kleurloze’ sneeuwklokjes.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken