Een Werk aan de Muur shop

Spiegelgracht verlicht

- Werkcode: 708304

Jeroen de Jongh over Spiegelgracht verlicht

De Spiegelgracht verbindt de Amsterdamse Prinsengracht met de Lijnbaansgracht / Zieseniskade. Aan de korte gracht, die deel uitmaakt van de grachtengordel staan veel kleine, smalle grachtenpandjes. De tegenover het Rijksmuseum gelegen Spiegelgracht vormt samen met de aangrenzende Nieuwe Spiegelstraat het hart van het Spiegelkwartier een buurt met veel antiekzaken en galerieën.

De gracht is in 1663 gegraven nadat men in 1658 was begonnen met de tweede fase van de aanleg van de grachtengordel. Voordien lag voor de plaats waar de Spiegelgracht zich nu bevindt het bolwerk Amstelveen, met daarop de korenmolen De Spiering. Het bolwerk dat juist voor het midden van de Spiegelgracht stond gaf de gracht een bijzonder aanzicht. Ambachtslieden, zoals horlogemakers, stoelenbekleders en loodgieters, wonen en werken hier als eersten. Om de hoek wonen immers de rijke grachtbewoners aan wie zij hun diensten kunnen aanbieden.

De Spiegelgracht is vernoemd naar de vermaarde Amsterdamse familie Spiegel. Tot op heden is uit de archieven niet duidelijk gebleken welke telg uit deze familie hiermee specifiek vereerd werd. Maar het is aannemelijk dat de gracht in eerste plaats vernoemd is naar de grootste uit dit geslacht, de wijsgerige schrijver en denker Hendrick Laurensz. Spiegel, ook omdat hij de eerste was die een loflied op de stad Amsterdam schreef in de Nederlandse taal.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Spiegelgracht verlicht op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Spiegelgracht verlicht

Koop de foto Spiegelgracht verlicht van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 708304
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.