Spiegeling van Venetië in het water van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 691306
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Uitzicht op de wijken Dorsoduro en San Marco in Venetië, gezien vanaf het eiland Giudecca in het zuiden. Op de kade van dat eiland lag een plas water die heel mooi de gebouwen aan de overkant reflecteerde. Door de camera nagenoeg op de grond te plaatsen, kon ik de spiegeling vastleggen.

De foto toont een mooi stukje geschiedenis van Venetië, met de historische gebouwen die erop te zien zijn. Van links naar rechts zijn dat de Basiliek van Santa Maria della Salute, een barokke kerk met grote koepel die gebouwd werd tussen 1631 en1687. Dit is echt een icoon in Venetië.
Iets naar rechts zie je de Campanile, de toren op het San Marco-plein en net zo goed een duidelijk herkenningspunt. Met de bouw van de bakstenen toren werd begonnen in de negende eeuw. De toren diende oorspronkelijk als vuurtoren en telt 98,5 meter.
Helemaal rechts op de foto is het Dogepaleis te zien. Deze is gebouwd tussen 1309 en 1424 en dit was de verblijfplaats van de doge, het staatshoofd van een aantal Italiaanse republieken.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken