St Abbs aan de kust in Schotland

- Werkcode: 771 034

Arja Schrijver Fotografie over St Abbs aan de kust in Schotland

Foto van het kleine kustdorpje St Abbs in het zuidoosten van Schotland. Het ligt bij de landtong St Abbs Head in het gelijknamige natuurreservaat. Het is een prachtig gebied met hoge kliffen en ruige rotsen.
Voorheen heette St Abbs nog Coldingham Shore, maar aan het einde van de 19e eeuw werd het hernoemd door de grondbezitter Andrew Usher. Hij speelde een belangrijke rol bij het verbeteren van het vissersdorp en de haven. Hij kocht het landgoed Northfield aan de rand van het dorp. Je ziet het Northfield House op dit landgoed helemaal rechts vooraan op de foto, bovenop de groene klif. Usher financierde een nieuw dorpshuis en een nieuwe school die in 1887 werd gebouwd. Ook die school kun je zien op de foto, het is het gebouw met de oranje daken net achter Northfield House. Tegenwoordig huist hier het bezoekerscentrum van St Abbs. Usher financierde ook de bouw van de plaatselijke kerk en de uitbreiding van de buitenste havenmuur.
In 2017 vond er opnieuw een naamswissel plaats voor het dorp, maar deze keer was het tijdelijk. Gedurende twee dagen deed het dorp dienst als 'New Asgard' in de opnames van de film Avengers: Endgame. Het dorp kreeg na de opnames borden om aan te geven dat St Abbs een 'stedenband' heeft met New Asgard. Een grappige verwijzing naar de filmopnames.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor St Abbs aan de kust in Schotland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

St Abbs aan de kust in Schotland

Koop de foto St Abbs aan de kust in Schotland van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 771 034
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden