St Abbs aan de kust in Schotland

van Arja Schrijver Fotografie

St Abbs aan de kust in Schotland van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 771034
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Foto van het kleine kustdorpje St Abbs in het zuidoosten van Schotland. Het ligt bij de landtong St Abbs Head in het gelijknamige natuurreservaat. Het is een prachtig gebied met hoge kliffen en ruige rotsen.
Voorheen heette St Abbs nog Coldingham Shore, maar aan het einde van de 19e eeuw werd het hernoemd door de grondbezitter Andrew Usher. Hij speelde een belangrijke rol bij het verbeteren van het vissersdorp en de haven. Hij kocht het landgoed Northfield aan de rand van het dorp. Je ziet het Northfield House op dit landgoed helemaal rechts vooraan op de foto, bovenop de groene klif. Usher financierde een nieuw dorpshuis en een nieuwe school die in 1887 werd gebouwd. Ook die school kun je zien op de foto, het is het gebouw met de oranje daken net achter Northfield House. Tegenwoordig huist hier het bezoekerscentrum van St Abbs. Usher financierde ook de bouw van de plaatselijke kerk en de uitbreiding van de buitenste havenmuur.
In 2017 vond er opnieuw een naamswissel plaats voor het dorp, maar deze keer was het tijdelijk. Gedurende twee dagen deed het dorp dienst als 'New Asgard' in de opnames van de film Avengers: Endgame. Het dorp kreeg na de opnames borden om aan te geven dat St Abbs een 'stedenband' heeft met New Asgard. Een grappige verwijzing naar de filmopnames.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken