Stadhuis Rotterdam

van Frans Blok

Stadhuis Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 146055
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het Stadhuis aan de Coolsingel, ontworpen door architect Henri Evers, is een van de oudste gebouwen in de Rotterdamse binnenstad en toch staat het er pas een eeuw. De eerste paal werd geslagen in 1914 en zes jaar later werd het gebouw officieel in gebruik genomen. Als een van de weinige panden in het Rotterdamse centrum overleefde het Stadhuis het bombardement en de daaropvolgende brand van 14 mei 1940. Sinds 1997 is het gebouw een rijksmonument.

Dit beeld toont het Stadhuis, met zijn toren, binnenhoven en de kenmerkende zandsteen gevels en leisteen daken, gezien vanaf het naastgelegen Timmerhuis. Op de achtergrond zijn naoorlogse gebouwen als De Doelen, de Millenniumtoren en Nationale Nederlanden te zien.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken