Werkcode: 430212

Stadhuis en Stadhuisbrug in de sneeuw

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!
Stadhuis en Stadhuisbrug in de sneeuw van Jan van der Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het besneeuwde Utrechtse stadhuis en Stadhuisbrug in de winternacht van 15 januari 2013. Het had gesneeuwd en ik dacht dat de Utrechtse binnenstad dan wel een idyllische Dickensiaanse aanblik zou hebben. Vandaar dat ik de foto in oud-analoog heb uitgevoerd.
Dit is het stadhuis van Utrecht, gelegen aan de Stadhuisbrug. Het water is dat van de Oudegracht.
De gevel van het stadhuis is de oorspronkelijke voorkant aan de Stadhuisbrug. Tegenwoordig is de ingang gelegen aan de achterkant aan de Korte Minrebroederstraat. Deze zichtbare gevel is in neoclassicistische stijl gebouwd met vier Dorische zuilen.
Deze foto behoort tot de Moderne geschiedenis serie en is daarom in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken