Stadhuis in Utrecht aan Stadhuisbrug

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 481789
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Het stadhuis is gevestigd in een complex van gebouwen aan de Stadhuisbrug. Het gebouw direct aan de Stadhuisbrug is gebouwd vanaf 1826. Het uiterlijk werd bepaald door de zware gevel van zandsteen, opgetrokken in neoclassicistische stijl, met een iets uitstekend tempelfront van vier dorische zuilen op postamenten.

De aanlichting van de gevel is een Trajectum Lumen kunstwerk van Norbert Wasserfurth. Trajectum Lumen is een lichtkunstproject in de binnenstad.

Deze foto is gemaakt in de avondschemering van 18 juni 2019.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Andere Donker Utrecht producten (waaronder kalenders, legpuzzels, ansichtkaarten en kadobonnen) vind je op DONKERUTRECHT.NL

Alle werken