Stadhuis van Dordrecht Nederland Zwart-Wit

van Hendrik-Jan Kornelis

Stadhuis van Dordrecht Nederland Zwart-Wit van Hendrik-Jan Kornelis

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 814484

Profiteer tijdelijk van 10% Black Weekend korting op de gehele collectie!
Nog 1 dag en 10 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 81 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen
10% korting verrekend!

Omschrijving

Het Stadhuis van Dordrecht is een in 1383 door Vlaamse kooplieden gebouwd stadhuis in de plaats Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De Vlaamse kooplieden gebruikten het gebouw als markthal voor handel in lakense stoffen.

De klokken die in het gebouw hangen werden vervaardigd door Pieter van Dormer en Sloterdijck in 1449 en later nog een aantal door Gregorius Waghevens in 1514.

Sinds 1544 is het gebouw in gebruik door de bestuurders van de stad. Het plein voor het stadhuis werd in 1679 aangelegd; de gevel en trap met leeuwen dateren uit de 19e eeuw. De leeuwen zijn gemaakt door IJzergieterij L.J. Enthoven en Co, 's-Gravenhage 1841.[1]

In 1572 werd door Adriaan van Blijenburg in dit gebouw de beslissing genomen om de Staatse kant te kiezen tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarna de Inname van Dordrecht (1572) een feit werd.

In april 1904 voerde de destijds beroemde Harry Houdini in het stadhuis zijn boeienact uit voor een aantal hoge plaatselijke ambtsbekleders, waaronder burgemeester Alfred Rudolph Zimmerman. Houdini was toen op tournee door Nederland met zijn circus.

In 1975 is het stadsbestuur verhuisd naar het stadskantoor op de Spuiboulevard en wordt het gebouw gebruikt voor evenementen, zoals voor huwelijksceremonies.

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Hendrik-Jan Kornelis profielfotoAls kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken