Standbeeld koningin Wilhelmina Noordwijk aan Zee Nederland

- Werkcode: 738 648

Hendrik-Jan Kornelis over Standbeeld koningin Wilhelmina Noordwijk aan Zee Nederland

Een Standbeeld van koningin Wilhelmina staat op de boulevard in Noordwijk aan Zee. Het standbeeld is gemaakt van brons door de beeldhouwer Kees Verkade. Het beeld staat op een stenen sokkel die in een bassin is geplaatst. Het beeld werd in 2000 door het jubilerende Hotels van Oranje geschonken aan de gemeente Noordwijk. Het monument werd in mei van dat jaar onthuld door Erik Hazelhoff Roelfzema, eertijds adjudant van de vorstin, die geassisteerd werd door Jos Mulder-Gemmeke, evenals Hazelhoff drager van de Militaire Willems-Orde.

De tekst op het schild luidt: KONINGIN WILHELMINA - Zoals zij op 4 april 1940 in Noordwijk de gelegerde troepen inspecteerde. Onthuld op 7 mei 2000 door 'De Soldaat van Oranje' Mr Erik Hazelhoff Roelfzema. Aangeboden ter gelegenheid van het 15-jarige jubileum van de Hotels van Oranje. De beeldhouwer maakte voor de vervaardiging van dit beeld gebruik van een foto die van die inspectie op 4 april 1940 was gemaakt, vlak bij de plek waar het standbeeld nu staat.
Hendrik-Jan Kornelis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Hendrik-Jan Kornelis

Als kind al was er al voorliefde voor beeldende kunst. Als technicus was ik altijd creatief bezig in producten, services en werkwijze. Op latere leeftijd meer tijd genomen voor mijn kunst (fotografie) passie.

Alle werken van Hendrik-Jan Kornelis


Waarom je kiest voor Standbeeld koningin Wilhelmina Noordwijk aan Zee Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Standbeeld koningin Wilhelmina Noordwijk aan Zee Nederland

Koop dit digital art werk Standbeeld koningin Wilhelmina Noordwijk aan Zee Nederland van Hendrik-Jan Kornelis als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 738 648
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden