Stationsklok Gare d'Orsay Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 86989
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Een van de stationsklokken van het voormalige treinstation Gare d'Orsay in Parijs.
Het gebouw ligt langs de rivier de Seine tegenover het Louvre en werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Parijs in 1900 door de Compagnie d'Orléans. Die wilde de nieuwste, geëlectrificeerde treinen tot in het hart van Parijs brengen. Na 1939 bediende het station echter alleen nog maar de buitenwijken, omdat de perrons te kort werden voor de moderne, lange treinen.

Daarna heeft het gebouw diverse functies gehad, totdat het in1986 z'n hedendaagse bestemming bereikte van kunstmuseum. Het heet nu Musée d'Orsay en laat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 zien.

Ik moet toegeven dat ik de geschiedenis van het gebouw nog niet kende toen ik de foto nam, mij viel vooral de classicistische gevel en de mooie stationsklok op. Maar met de geschiedenis erbij is het nóg een beetje mooier.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken