Een Werk aan de Muur shop

Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer

- Werkcode: 977942

Bart Ros over Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer

Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer.

De Walstraat is een straat in de Nederlandse stad Deventer. Hij volgde in vroeger tijd het noordoostelijk gedeelte van de stadswal en de stadsmuur. De straat begint bij het Bergkerkplein en de Prinsenplaats, aan de voet van de Bergkerk, en loopt tot aan de Keizerstraat. Zijstraten die erop uitkomen zijn de Damstraat en de Golstraat. In de straat bevinden zich tal van gerestaureerde oude pandjes.

De straat maakt deel uit van het historische Bergkwartier, een middeleeuwse uitbreiding van de stad, en dankt haar naam aan de stadswal die achter de straat gelegen was. De straat vormde de verbinding tussen de Bergpoort en de Brinkpoort.

Van 1818 tot 1905 bevond zich in de straat een vrouwengevangenis (huidige nummer 20), waar na de Tweede Wereldoorlog vrouwelijke leden van de NSB gevangen werden gezet.[1] Radioverslaggever en Go Ahead-oprichter Han Hollander groeide op in de Walstraat. Het woonhuis bevond zich op de plek waar in 2008 een doorbraak werd gemaakt naar de Boreelkazerne.[2] De Walstraat raakte, net als de rest van het Bergkwartier, sterk verpauperd, maar werd na de jaren '60 volledig gerestaureerd. Tegenwoordig zijn er veel kleine winkels in het hogere marktsegment.

De Walstraat kreeg grote bekendheid dankzij het Dickens Festijn dat jaarlijks in de stad wordt gehouden. De straat vormt de toegang tot dit evenement waarbij honderden bewoners en anderen op straat te zien zijn in kleding uit de victoriaanse tijd.[3] In dat feestweekend bezoeken meer dan 100.000 mensen de Walstraat. Het is ook de belangrijkste voetgangersverbinding tussen het centrum van Deventer en het winkelgebied op het terrein van de voormalige Boreelkazerne.
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer

Koop de foto Stel zit in de zon aan de Walstraat Deventer van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 977942
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.