Een Werk aan de Muur shop

Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven.

- Werkcode: 1 013 667

Galerie Ringoot over Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven.

Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven op een blauwe ondergrond en een oranje achtergrond. Olieverf op doek door Pieter Ringoot. (1921 - 2011)

Vermoedelijk geschilderd in het atelier van de kunstenaar te Lebbeke. (Oost Vlaanderen - België)

Een stilleven is een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij.

Als academisch schilder omvat het oeuvre van Pieter Ringoot diverse van dit soort werken. Pieter was niet iemand die improviseerde. Hij ging niet voor zijn doek staan om te schilderen; zo maar. Wanneer hij begon te schilderen dan was hij voorbereid, dan wist hij wat hij ging schilderen en hoe hij het ging schilderen. Dan had hij van zijn onderwerp de nodige voorstudies gemaakt.

Pieter kende zijn werk door en door. Bij hem was een werk geen toevalligheid maar men zou bijna kunnen zeggen een geboorte van een voldragen zwangerschap. Hij was ook iemand die het zich niet eenvoudig en gemakkelijk maakte en zeer zelden om niet te zeggen “nooit” tevreden was over zijn werk. Hij durfde het aan, werk van uren, soms van dagen ongedaan te maken.
Galerie Ringoot profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Galerie Ringoot

Galerie Ringoot is een hommage aan het werk van de Belgische kunstschilder Pieter Ringoot (1921 - 2011) en de Nederlandse illustrator, schrijver en kunstschilder Hans Sturris .

Deze online kunstgalerie toont een selectie uit het werk van de kunstenaars, bestaande uit olieverfschilderijen, aquarellen, pentekeningen, Schetsen, acryl schilderijen, aquarellen en pastel tekeningen.

Via de webshop op deze pagina is het mogelijk om reproducties en prints van de werken aan te schaffen. Met de aanschaf van een reproductie steunt u het onderhoud en de activiteiten van Galerie Ringoot zodat de werken voor het nageslacht bewaard blijven en ze voor iedereen zichtbaar zijn.

Galerie Ringoot is een initiatief van Stef Ringoot. Illustrator, cartoonist en grafisch vormgever (zie https://www.stefringoot.com). Kleinzoon van Pieter Ringoot en schoonzoon van Hans Sturris.

Alle werken van Galerie Ringoot


Waarom je kiest voor Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven. als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven.

Koop dit schilderij Stilleven met peren, appels, sinaasappels en druiven. van Galerie Ringoot als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 013 667
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
67,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.