Strandpret Scheveningen

van Pierre Timmermans

Strandpret Scheveningen van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 65725
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Een nog redelijk druk bezocht strand in Scheveningen, laat op de dag, bij een ondergaande zon.

De foto is genomen van de "echte" pier, met zicht op het fantastische Kurhaus (vlaggen aan de rechterkant; http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurhaus_Scheveningen).
In één lijn naar links zien we dan de beroemde pier, die jammerlijk in verval is geraakt nadat zelfs Van der Valk het niet rendabel kon krijgen. Van een afstand ziet de pier, die toch eigenlijk niet verloren zou mogen gaan, er nog goed uit. Echter grote delen zijn niet meer toegankelijk en andere delen zijn erg aangetast door achterstallig onderhoud. (meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Scheveningse_pier).

De foto is genomen met een Nikon D7000 met het erg mooie Nikkor 24-70 mm f/2.8 N ED objectief erop. De instellingen waren f/9, 45 mm brandpuntsafstand (77mm FF-eq), ISO 100. Scherpstelling is manueel uitgevoerd en er is geschoten vanaf een Manfrotto statief.
Het typische licht van ondergaande zon met zijn specifieke mooie kleuren, is gevangen op de kleur van het strand en de "oplichtende gebouwen". Op geen enkel ander moment van de dag is dit zo mooi vast te leggen.

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken