Een Werk aan de Muur shop

SugarCity

- Werkcode: 698161

Jeroen de Jongh over SugarCity

SugarCity is een terrein met een evenementenlocatie en kantoren in Halfweg in de gemeente Haarlemmermeer op het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek.

In 1863 werd in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sloot deze suikerfabriek de deuren, waarop niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigde. De fabriek was gevestigd op het terrein waar onder andere het voormalige Gemeenlandshuis Swanenburg, dat tegenover het oude station Halfweg staat, vlak bij het oude sluizencomplex dat de verbinding vormde tussen het boezemwater van Rijnland en het IJ.

De Suikerfabriek was gedurende zijn bestaan een belangrijke werkgever voor Halfweg en omgeving. Tijdens de bietencampagne in het najaar was er in en om de fabriek grote drukte van schepen en voertuigen die de bieten uit de omliggende polders aanvoerden.

Vanaf het midden van de jaren zeventig van de 20e eeuw groeide het bedrijf uit tot een groot concern. De suikeractiviteiten kregen geleidelijk een steeds kleiner aandeel in het totale bedrijf. Hierdoor, en door schaalvergroting van de afzonderlijke suikerfabrieken, verminderd het aantal suikerfabrieken. Zo kwam er in 1992 ook een einde aan de fabriek in Halfweg.

De voormalige fabriek wordt tegenwoordig onder andere ingezet als evenementenlocatie onder de naam SugarCity Event. De fabriek en de suikersilo's worden ook gebruikt voor kantoren.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor SugarCity op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

SugarCity

Koop de foto SugarCity van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 698161
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.